founded in 1614  -  top 100 university

About

De Universiteitsbibliotheek heeft de beschikking over het publicatieprogramma Open Journal Systems (OJS) waarmee we het aanmaken van een nieuw e-journal technisch snel kunnen realiseren.

OJS is open software voor het beheer van wetenschappelijke tijdschriften. Met dit programma kunnen alle redactionele activiteiten van een tijdschrift worden ondersteund. Daarnaast kunnen met dit programma diensten voor lezers worden gerealiseerd zoals printbare versies van artikelen, attenderingen en statistieken.

De software heeft een plug-in architectuur vergelijkbaar met andere community-based projecten. Deze plug-ins vergemakkelijken o.a. de indexering in Google Scholar en PubMed Central. Daarnaast maken ze het mogelijk om op een eenvoudige manier databestanden toe te voegen aan artikelen, inclusief bijbehorende metadata.